Periodieke schenkingsovereenkomst

Periodiek schenken is met ingang van 2014 een stuk eenvoudiger geworden. Fiscaal zijn er verschillende mogelijkheden waardoor u SWKV financieel met een hoger bedrag kunt ondersteunen zonder dat het u netto meer kost.

Dit hoeft niet meer in een notariële akte te worden vastgelegd. De kosten van de notaris komen te vervallen. Aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt verandert niets. De giften die u als periodieke schenking doet kunt u volledig aftrekken. Zonder drempel of plafond. Mits de looptijd minimaal vijf jaar is.

Periodiek fiscaal schenken (lijfrente schenking) is interessant voor alle donaties, ongeacht de hoogte van het bedrag. Met zo’n periodieke schenking kunt u bijvoorbeeld €30 bruto per maand schenken, waarvan u €15,60 terugkrijgt van de fiscus (als uw marginale belastingtarief 52 % is). Netto ontvangt SWKV dus €30, terwijl het u slechts €14,40 kost. De exacte bedragen die voor u van toepassing zijn, zijn afhankelijk van uw marginale belastingtarief.De procedure is uiterst eenvoudig:
1. Klikt u hier om het schenkingsformulier van de Belastingdienst te downloaden.
2. U stuurt ons het ingevulde formulier ter ondertekening toe, en wij sturen het ondertekend aan u terug.
3. Zowel u als SWKV bewaart een exemplaar, dat overlegd kan worden aan de Belastingdienst als die daar om vraagt.

Maak Stichting Weeskinderen Kontum Vietnam deel van uw testament

U zou SWKV ook kunnen toevoegen aan uw testament. SWKV is een levenslang project dat ook op de langere termijn fondsen nodig heeft. Een mooi doel voor uw nalatenschap.

Wilt u een persoonlijk gesprek met de penningmeester van SWKV over de mogelijkheden? Stuur dan een mail naar contact.swkv@gmail.com

Andere donatie mogelijkheden:

Deel deze pagina